Koh Sukorn - vannmelonøyaØya Koh Sukorn, utenfor kysten av den sørlige provoinsen Trang en mindre kjent blant turister, men er unik med sin spesielle produksjon av vannmeloner. Saftige fargerike meloner, hvor plantene gir avlinger tre ganger.


- Jeg er den aller første som plantet denne typen her, sier en av de bønderne som dyrker vannmeloner. - I motsetning til vanlige vannmelonplanter, som kan høstes en gang, kan denne høstes tre ganger.

Øya huser ca 2500 innbyggere, inkludert 40 vannmelon-bønder med dyrking på 150 rai (24 hektar). Utenlandske turister er velkomne og kan nyte den landlige livsstilen mens de forfrisker seg på friske gårdsdyrkede meloner.

Nevnte melonbonde plantet en rekke vannmeloner som bærer navnet Happy Family, veier 6-12 kilo og som han selger for rundt 20 baht per kilo. Dette i motsetning til vanlige vannmeloner som selges for om lag 35 baht.

Hans vannmeloner bruker mindre vann og gjødsel og tar opp mindre plass på gården enn vanlige vannmeloner, smaker bedre, og har bidratt til at fortjenesten har øke fra 6000 baht per avling til 50 000 baht.

(we) Kilde Khaosod


RSS Feed